Остъкляване на балкони

Остъкляване

ОСТЪКЛЯВАНЕ НА БАЛКОНИ и ТЕРАСИ

Системите на ЛУКСГЛАС са най-добрия избор за модерен и функционален балкон (тераса).Стъклата са сгъваеми и се прибират в една от посоките. По този начин Вие получавате балкон, който може да се използва ефективно през всички сезони. През хубавите дни имате изцяло отворено помещение.През по-мрачните не се притеснявате от вятър, дъжд, сняг – всякакви метеорологични условия. При остъкляване с нашите системи печелите удобство при използването на балкона,както и изключително красива фасада. Имате голям избор от цветове които са в тон с вашата сграда. Системата перфектно съчетава функционалност и естетика За остъкляването на балкони се използват предимно темперирани стъкла които са издръжливи на удари и Ви осигуряват максимална сигурност. Стъклата могат да бъдат цветни и с орнаменти.

Причини да използвате плъзгащи се стъкла:

Вие не губите изгледа и се наслаждавате от 100% панорама. Стъклата може да се отварят наляво, надясно, да се събират и към двата края. Внушителен външен вид, лесни за поддръжка, топло и звуко-изолирани, защита от външни влияния – дъжд, сняг, вятър и др. Стъклата са темперирани, което ги прави еластични и издръжливи. Осигуряват максимална защита против крадци. При счупване на стъклото, то се разпада на малки парченца и няма опасност от нараняване. Система е много практична. Подходяща е както за външно остъкляване, така и за вътрешно преграждане. Стъклената конструкция е съобразена със „Закона за етажната собственост“. Няма ненужни алуминиеви или пластмасови рамки.

Разликата между остъкляване с дограма и стъклена система :

Дограма Стъклена Система
В дограмата се използват рамки които намаляват видимостта с 40% Стъклените системи нямат пвц или алуминиеви рамки и ви осигуряват 100% видимост.
Почистването на външната част на дограмата е опасно, защото нямате лесен достъп до външната и страна. В стъклените системи крилата се прибират в единия край на балкона и Вие имате достъп до външната страна на самата система. Това ги прави изцяло безопасни за Вас при почистване.
При пвц дограмата имате 100%уплътнение. Но балкона ви вече не изглежда като балкон, а като килер. Стъклените системи имат 10%-15% по малко уплътнение от пвц дограмата. Но балкона ви остава като балкон, а не като стая.

Забележка: Колкото и да сравняваме дограмата със стъклените системи не трябва да забравяме, че те са предназначени за различни помещения. Ако искате да имате прозорец, дограмата е вашето решение. Но ако искате да остъклите балкон, тераса, веранда, зимна градина, басейн, навес, вашето решение са стъклените системи.

Стъклените системи може да се монтират във всички форми на балкони – прави, овални, триъгълни и т.н.

Примерни варианти:

Система за остъкление на балкон с правоъгълна форма.

Система за остъкление на балкон с правоъгълна форма.

Система за остъкление на балкон с овална форма.

Система за остъкление на балкон с трапецовидна форма.

На какво трябва да обърнете внимание когато поръчвате стъклена система:

  • Попитайте дали лагерите на колелцата са от неръждаема стомана или желязо.Ако са от желязо след време лагерите ръждясват и не функционират.Системата става неизползваема.
  • Попитайте дали прозрачните уплътнители между стъклата след време пожълтяват.Не бихте искали да имате жълти ленти между стъклата след няколко месеца.
  • Четката която се използва в плъзгащите системи предпазва от влизане на прах,вятър и вода. Тези четки са с различни размери. Колкото е по висока четката толкова по бързо ще се износи. Винаги изисквайте да се сложи правилната четка.

Как да чистите стъклените системи

В стъклените системи крилата се прибират вътре в балкона и Ви осигуряват лесен достъп до външната част на крилото. Вие не трябва да увисвате от парапета за да почистите остъкляването.

×